~Travelling in the new normal - Safe and responsible~

Ενημέρωση για την ασφαλή και υγιεινή λειτουργία του Corfu Mare Hotel σχετικά με τον Covid-19

Αξιότιμε επισκέπτη,

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, να μοιραστούμε μαζί σας τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη υγεία και την ασφάλεια όλων μας.

 • Κατά την είσοδό σας σε οποιοδήποτε χώρο του ξενοδοχείου απαραίτητη η απολύμανση των χεριών στους σταθμούς αντισηψίας .

 • Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από όλους τους χώρους εξυπηρέτησης (ρεσεψιόν, μπαρ) ακολουθώντας την ειδική επιδαπέδια σήμανση και κρατάμε φυσική απόσταση αποφεύγοντας χειραψίες .

 • Παρέχουμε μάσκες προσώπου σε περίπτωση βήχα ή/και φταρνίσματος, κατόπιν ζήτησης.

 • Συνιστάται η ηλεκτρονική πληρωμή και αποστολή λογαριασμών, τιμολογίων και αποδείξεων.

 • Προτείνουμε την επιλογή να γίνεται καθημερινός καθαρισμός στο δωμάτιό σας ή να μην εισέρχεται η καμαριέρα κατά τη διαμονή σας.

 • Μεταβάλλαμε την ώρα check out στις 11.00 και check in στις 15.00 προκειμένου να καθαριστεί και να απολυμανθεί το δωμάτιο.

 • Οι τρόποι καθαρισμού στο check out είναι οι εξής : α)κανονικός καθαρισμός και αναμονή 24 ωρών ή β) σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση με ατμοκαθαριστή στις επίμαχες επιφάνειες. Μπορείτε να ενημερωθείτε πριν το check in για τον τρόπο που καθαρίστηκε το δικό σας δωμάτιο.

 • Πριν την είσοδό σας στο μπουφέ του πρωινού, είναι απαραίτητη η απολύμανση χεριών και η χρήση γαντιών τα οποία στο τέλος απορρίπτονται στον ειδικό κάδο. Στον χώρο του μπουφέ μπορούν να βρίσκονται μέχρι δύο άτομα.

 • Το τραπέζι καθαρίζεται και απολυμαίνεται μετά την αποχώρησή σας από τον χώρο του εστιατορίου.

 • Μειώσαμε τη μέγιστη χρήση ανελκυστήρα σε δύο άτομα με σύσταση χρήσης μάσκας προσώπου. Προτείνουμε την χρήση σκάλας.

 • Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η είσοδος στα δωμάτια όσων δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο. Όλοι οι διαμένοντες και το προσωπικό έχουν δώσει τα ατομικά τους στοιχεία επικοινωνίας στον υπεύθυνο της επιχείρησης. Ο κανονισμός διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων (GDPR) βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.corfumare.gr.

 • Στα δωμάτια αφαιρέσαμε τα διακοσμητικά και εφεδρικά μαξιλάρια, βραστήρα και είδη παρασκευής καφέ, mini bar, το βιβλίο πληροφοριών και τα καλλυντικά . Αν επιθυμείτε να σάς τα παρέχουμε, παρακαλούμε ενημερώστε τη ρεσεψιόν.

 • Καλύψαμε τα τηλεκοντρόλ με μεμβράνη μιας χρήσης. Στο μενού της τηλεόρασης υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες.

 • Πριν την είσοδό σας στην πισίνα είναι απαραίτητη η χρήση των ντους με σαμπουάν. Πετσέτες πισίνας μπορείτε να προμηθευτείτε από τη ρεσεψιόν. Για λόγους ασφαλείας αφαιρέσαμε τα στρώματα στις ξαπλώστρες, τις οποίες απολυμαίνουμε μετά τη χρήση τους.

 • Το Γυμναστήριο παραμένει εκτός λειτουργίας μέχρι νεοτέρας.

 • Το προσωπικό του Corfu Mare είναι ενημερωμένο για τον τρόπο καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων, καθώς και τους τρόπους ασφάλειας στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Είμαστε στη διάθεσή σας να διευκρινίσουμε ή να υποδείξουμε το σχέδιο δράσης για την ασφάλειά μας.

 • Τα είδη καθαρισμού είναι πιστοποιημένα και το προσωπικό άρτια ενημερωμένο για τη χρήση τους.

 • Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να θέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στο προσωπικό προκειμένου να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του καταλύματος.


 

Γενικές πληροφορίες της νόσου

Τρόπος μετάδοσης:Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την ομιλία. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες πρόσφατα μολυσμένες με σταγονίδια, αν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής των χεριών. 

Συμπτώματα της COVID-19 λοίμωξης:Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα: Πυρετός, ξηρός βήχας και καταβολή. Μερικοί εμφανίζουν πονόλαιμο, αρθραλγίες / μυαλγίες και ρινική συμφόρηση. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και περίπου το 80% των ασθενών αναρρώνουν χωρίς ανάγκη ειδικής θεραπείας.

 Γενικά μέτρα πρόληψης  μετάδοσης λοιμώξεων

 • Καλός εξαερισμός σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου

 • εύκολη πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι για την προσεκτική υγιεινή των χεριών. Συνιστάται συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα (τουλάχιστον 60% αιθυλικής αλκοόλης ή 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης). Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών.

 • κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά το βήχα ή φτέρνισμα.

 • αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μύτη ή μάτια για πρόληψη διασποράς μικροβίων

 • Αποφυγή στενής επαφής (απόσταση 1-2 μέτρα) με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού.


Χειρισμός ύποπτου κρούσματος COVID-19  

Εάν ένας επισκέπτης  πληροί τα κριτήρια του ορισμού κρούσματος COVID-19,  εφαρμόζονται τα παρακάτω: Ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135  (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.

1. Καλείται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα για αξιολόγηση του περιστατικού.

2. Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. 3. Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID.

4. Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.

5. Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.

6. Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.

7. Ο ιατρός και το προσωπικό του ξενοδοχείου που θα εισέλθει στο δωμάτιο του ύποπτου η αργότερα επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να χρησιμοποιήσει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υψηλής προστασίας (μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες μιας χρήσης ρόμπες). Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με το καθαρισμό δωματίου ασθενή με COVID-19 ΑΔΑ: #Αριθμός ΑΔΑ# 43

8. Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID, μεταφέρεται στο ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας και αργότερα σε υγειονομική μονάδα η οποία θα φιλοξενεί τους ασθενείς με COVID-19 αν χρήζει νοσηλεία. Αν δεν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID, αντιμετωπίζεται στο χώρο του ξενοδοχείου με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

9. Ο ασθενής μεταφέρεται με ΜΑΠ (απλή χειρουργική μάσκα) και ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

10. Αν υπάρχει συνοδός του ασθενούς, που επιθυμεί να μείνει κοντά του για να τον φροντίζει (π.χ. σύζυγος), πρέπει να χορηγηθεί στο συνοδό απλή χειρουργική μάσκα και να του συστηθεί να πλένει τα χέρια του, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με εκκρίσεις του ασθενή (π.χ. σάλιο) και οπωσδήποτε πριν ο συνοδός αγγίξει το πρόσωπό του ή φάει ή πιει

11. Πρέπει πάντα να καταγράφονται τα στοιχεία επαφής συγγενικού προσώπου του ασθενή σε περίπτωση που χρειαστεί συναίνεση για επεμβάσεις όπου ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει

12. Ο χρησιμοποιημένος προστατευτικός εξοπλισμός (απλή χειρουργική μάσκα μίας χρήσεως, γάντια) πρέπει να απορρίπτεται σε κάδο και σε καμία περίπτωση να μην ξαναχρησιμοποιείται.

13. Μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού πρέπει τα χέρια να πλένονται καλά με νερό και σαπούνι. Τονίζεται ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, το οποίο και αποτελεί σημαντικότατο μέσο πρόληψης. 

 

Στο ξενοδοχείο υπάρχει επαρκές αναλώσιμο υλικό για την πρόληψη των λοιμώξεων:

 • σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα καθαρισμού χεριών

 • χαρτομάντιλα

 • απλές χειρουργικές μάσκες

 • γάντια μιας χρήσης

 • θερμόμετρα

 • σακούλες απορριμμάτων

 • υγρά καθαρισμού επιφανειών

 Η διεύθυνση του ξενοδοχείου τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο ξενοδοχείο ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων. 

 

Καθαριότητα και απολύμανση δωματίου

Καλός καθαρισμός των επιφανειών (πόμολα, χερούλια, επιφάνειες της τουαλέτας κ.λ.π). Το προσωπικό καθαριότητας συνιστάται να χρησιμοποιεί απλή χειρουργική μάσκα, γάντια και αδιάβροχη ποδιά μιας χρήσης. Μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο το καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Τονίζεται ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, το οποίο και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο πρόληψης. Οι υφασμάτινες επιφάνειες (πχ ταπετσαρίες επίπλων) καθαρίζονται με συσκευή ατμού (θερμοκρασία> 70°). 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απευθυνθείτε (όλο το 24ωρο):

 • στον ΕΟΔΥ 210 5212054, 1135 

 • Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας:26613 60453/ 60643

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε θα κινηθούμε με ασφάλεια .


 

 

ΚΡΑΤΗΣΗ

Επιλέξτε τον τύπο δωματίου που σας ταιριάζει, η διαμονή θα σας καταπλήξει.