ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το νησί των Φαιάκων» όπως αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Όμηρο στην Οδύσσεια. Ο πολύπαθος Οδυσσέας ναυάγησε στο νησί όπου η κόρη του βασιλιά Αλκίνοου, Ναυσικά, τον βρήκε στις ακτές και κατόπιν οι φιλόξενοι Φαίακες τον βοήθησαν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του την Ιθάκη.

Η Κέρκυρα παραδόθηκε το 1836 στους Βενετούς. Το 1537, ο Τούρκος πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα έκανε μία επιδρομή στην Κέρκυρα και κατέστρεψε το νησί. Άλλες επιθέσεις των Τούρκων το 1571 και το 1573 ανάγκασαν τούς Βενετούς να χτίσουν το Νέο Φρούριο της πόλης. Η πιο απειλητική τουρκική επίθεση έλαβε χώρα το 1716, όταν ένας ισχυρός τουρκικός στόλος ήρθε στο νησί, και ηττήθηκε από το ενιαίο μέτωπο των ντόπιων και των Βενετών. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι κάτοικοι βοηθήθηκαν από τον Άγιο Σπυρίδωνα και, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πραγματοποιείται η λιτανεία του στις 11 Αυγούστου. Στις 17 Οκτωβρίου του 1797, η Κέρκυρα έγινε μέρος του Γαλλικού κράτους, και ο Ναπολέων ήρθε στο νησί ως ελευθερωτής. Στην κεντρική πλατεία, κάηκε το βιβλίο του «Λίμπρο Ντ” Ορο» , μαζί με το περιεχόμενό του που περιελάμβανε τα ονόματα και τα προνόμια των ευγενών και το δέντρο της ελευθερίας φυτεύτηκε ως σύμβολο.

 

ΚΡΑΤΗΣΗ

Επιλέξτε τον τύπο δωματίου που σας ταιριάζει, η διαμονή θα σας καταπλήξει.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Unknown: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php54/usr/lib64/php/modules/sqlsrv.so' - /opt/alt/php54/usr/lib64/php/modules/sqlsrv.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: